Национална конференция по ПРЕДУЧИЛИЩНО ОБРАЗОВАНИЕ "Детската градина - място за всяко дете"

Национална конференция по ПРЕДУЧИЛИЩНО ОБРАЗОВАНИЕ "Детската градина - място за всяко дете"

04/03/2021

ВАЖНО от 19.03.2021г.! С оглед на усложняващата се епидемиологична обстановка, и очакваните ограничения от 22.03.2021г., то конференцията ще се проведе САМО ОНЛАЙН, т.е. Вие може да се регистрирате САМО за онлайн участие.

 

П О К А Н А

за I Национална конференция по ПРЕДУЧИЛИЩНО ОБРАЗОВАНИЕ на тема

ДЕТСКАТА ГРАДИНА - МЯСТО ЗА ВСЯКО ДЕТЕ,

част от поредицата педагогическите конференции на Фондация „КУЗМАНОВ“

 

     УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

     ДРАГИ УЧИТЕЛИ,

     СКЪПИ КОЛЕГИ,

    С огромно удоволствие, и най-учтиво, Ви каним на I Национална конференция по предучилищно образование на тема "Детската градина - място за всяко дете", организирана от отдел „Образование и култура“ на Фондация „КУЗМАНОВ“.

Конференцията, организирана от нас за първи път в този формат, ще се проведе в периода 16 - 18 април 2021г., в четиризвездния хотел Casa Karina в гр. Банско.

     Информация за събитието:

  ДЕТСКАТА ГРАДИНА - МЯСТО ЗА ВСЯКО ДЕТЕ е темата на I Национална конференция по ПРЕДУЧИЛИЩНО ОБРАЗОВАНИЕ, част от цикъла Педагогически конференции организирани от Фондация „КУЗМАНОВ”. Конференцията е посветена, както на традиционните, така и на иновативните/интерактивни добри педагогически практики (дейности) в детската градина, които са свързани с: повишаване на интереса към образователния процес на децата, гражданското образование (родолюбието), приобщаващото образование, иновативното/интерактивно образование, работата с родителите и т.н. По време на този национален форум ще бъде представен специален модул за ДОКУМЕНТАЦИЯТА НА ДЕТСКАТА ГРАДИНА (стратегия на детската градина, план за действие към нея, атестирането на детските учители и оценка на образователната институция).

По време на I Национална конференция по предучилищно образование ще бъдат представени:

-  доклади от участници представящи педагогически практики за успешна работа с деца (иновативни методи за преподаване чрез: казуси, ролеви игри, симулационни игри, дискусионни методи, мозъчни атаки, дебати, метод на проектите, инсърт техника и др.);

- мястото на гражданско образование в учебния процес, включително и родолюбието;

- доклади и презентации посветени на отношенията учебно заведение – родител и работа с родителите. Отношения както традиционни - при жив контакт, така и в условията на новото време - виртуални/дистанционни;

- как се случва приобщаващото образование (работа с деца със СОП, с хронични заболявания, надарени и т.н.)?;

- специален модул посветен на документацията на детската градина (стратегия на детската градина, план за действие към нея, атестирането на детските учители и оценка на образователната институция).

     Всички изнесени доклади по време на конференцията ще бъдат събрани в сборник, заедно с докладите на участниците в предстоящата IX Национална Педагогическа конференция. След това всички доклади ще бъде отпечатан и предоставен на заинтересованите страни. Съгласно чл. 46, т. 1, буква д) от НАРЕДБА № 15 от 22.07.2019 г. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти, всеки участник в конференцията, който подготви и представи доклад (в последствие докладът ще бъде публикуван в специализирано издание – сборника с доклади) ще получи служебна бележка за това, която представя пред работодателя за квалификационен кредит.

  Първата Национална конференция по предучилищно образование на тема "Детската градина - място за всяко дете" ще даде възможност на участниците (директори, учители, възпитатели, психолози, ресурсни учители, служители в държавната администрация и неправителствения сектор) да представят до 20 минути своите добри практики при работата си ИЛИ да бъдат само слушатели във форма, ИЛИ дистанционно участие. Самият доклад може да бъде дълъг и изчерпателен и той, целият, ще намери място в сборника, който ще се издаде в последствие, но презентацията по този доклад е желателно да бъде до 20 минути. Презентация по-дълга от 20 минути се допуска, ако представяния метод е абсолютно нов и иновативен за нашата образователна система (по-дългите от 20 минути презентации се съгласуват предварително с организаторите). Може участникът да бъде и само слушател, без да изнася доклад или презентация. Допуска се и онлайн участие в конференцията, чрез видеовръзка, от уюта и сигурността на Вашия дом. Форумът ще даде възможност и за изграждане на формални и неформални контакти и връзки между участниците, които биха им били полезни при работата по проекти, обмен на информация и др.

Националната конференция за предучилищно образование ще се проведе в партньорство с едно от най-реномираните висши учебни заведения в България.

Участието в конференцията е като ДОКЛАДЧИК или СЛУШАТЕЛ (без да изнася доклад), или ДИСТАНЦИОННО УЧАСТИЕ (онлайн участие в конференцията, чрез видеовръзка).

     Важно: Ако епидемиологичната обстановка в стараната се усложни и не е подходящо събирането на много хора, то тогава конференцията ще се проведе онлайн (всички сертификати и служебни бележки ще Ви бъдат изпратени по Еконт).

Затова бъдете спокойни, че заплатените от Вас такси НЯМА да изгорят, ако има въведени ограничителни мерки заради пандемията!

     Място и дата:

   Плануваните дати за провеждането на  I Национална конференция по предучилищно образование са 16-18 април 2021г., в СПА-хотел „Casa Karina“ – гр. Банско (повече информация за хотела може да видите на линка http://bansko-casakarina.com).

За кого е подходяща I Национална конференция по предучилищно образование:

- представители на държавни образователни институции (МОН, РУО и др.);

- директори на учебни заведения (детски градини, ЦПЛР и др.);

- учители, възпитатели, ресурсни учители, психолози и педагогически съветница от учебни заведения (детски градини и други образователни институции);

- представители на Регионални центрове за подкрепа на процеса на приобщаващото образование (бившите Ресурсни центрове);

- лица и организации работещи в сферата на образованието или с деца.

     Разходи на участниците в I Национална конференция по предучилищно образование:

     Разходи за участниците, които ще присъстват НА ЖИВО в Банско

   Хотел „Casa Karina“ – гр. Банско е модерен хотел. В пакетната цена може да изберете самостоятелно или двойно настаняване, две нощувки в хотела, изхранване на база All Inclusive (неограничено количество храна и напитки) и безплатно ползване на СПА-процедурите. Конкретното предложение на хотел „Casa Karina“ – гр. Банско е поместено в приложение 2 към настоящата покана.

За обезпечаване на I Национална конференция по предучилищно образование  (наем на зали, лектори-модератори, отпечатване на учебни материали, сертификати, материали за семинарите и др.) се включва такса участие.

Сумарно цената на един участник, за трите дни, която включва: такса участие в конференциятанеограничено количество храна и напитки и свободен достъп до СПА-процедури е:

- 227 лв. при настаняване в двойна стая

- 289 лв. при настаняване в самостоятелна стая.

 Съответната сума (227 лв. или 289 лв.) се превежда, преди конференцията – до 02.04.2021г., по банков към организаторите (срещу фактура).

    Разходи за участниците, които ще присъстват ОНЛАЙН (дистанционно) на конференцията

     Вие може да се включите в конференцията и онлайн/дистанционно като проследите и участвате във форума чрез видеовръзка. Вие може да проследите трите конферентни дни от уюта и сигурността на Вашия дом, чрез директни живи включвания от конферентната зала. Дори може да изнесете доклада си виртуално (чрез видеовръзка), да проследите онлайн другите изнесени доклади и да задавате въпроси на докладчиците посредство онлайн връзка, в реално време.

Ако изберете опцията за онлайн/дистанционно участие в конференцията, то цената Ви за участие ще бъде 89 лв./участник.

При онлайн/дистанционното участие Вие получавате същите документи и учебни материали, както и участниците на живо/в Банско, а именно: сертификат за участие, служебна бележка (ако имате доклад) и обучителни материали. Всичко това ще Ви бъде изпратено по email ИЛИ до посочен от Вас офис на Еконт, за Ваша сметка (които от двата начина Ви е по-удобен - по email или по Еконт).

    Участниците в конференцията (независимо дали ще участват на живо или онлайн) ще получат: сертификат за участие в I Национална конференция по предучилищно образование на тема "Детската градина - място за всяко дете", специален обучителен модул "Документацията на детската градина" (с включени учебни материали), както и възможност за формиране на формални и неформални контакти между участници от цялата страна, сред атмосферата на Пирин планина. Участниците, които ще представят и доклад, който ще намери място в специален сборник, ще получат допълнително и служебна бележка.         

 Ако Вие ни дарите 89 лв. (считано от 19.03.2021г. форумът ще се проведе САМО онлайн), то ще Ви включим безплатно в конференцията. Вашето дарение към Фондация КУЗМАНОВ ще се използва за оперативното й обезпечаване и функциониране.  

     Уважаеми Колеги,

    Ще се радваме да Ви срещнем отново и заедно да обсъдим как преодоляваме новите предизвикателства в образователната ни система.

Молим да заявите Вашето участие (форма на участие - присъствена или онлайн, брой участници, данни за фактура и други изисквания) най-късно до 02.04.2021г., като попълните ЗАЯВКА (кликнете върху думата ЗАЯВКА).

НЕИЗПОЛЗВАЙТЕ бутона КУПИ, който е под новината, а линка ЗАЯВКА (кликнете върху думата ЗАЯВКА)

При натискане на бутона ЗАЯВКА Ви се съгласявате с Условията за ползване на сайта на Фондация КУЗМАНОВ.

Организаторите си запазват правото да спрат записването преди крайния срок – 02.04.2021г., ако капацитета на хотела се запълни.

 

            Приложения: 1 - програма на I Национална конференция по предучилищно образование на тема "Детската градина - място за всяко дете"2 – оферта от хотел „Casa Karina“ – гр. Банско

Приложение 1

ПРОГРАМА

за I Национална конференция по ПРЕДУЧИЛИЩНО ОБРАЗОВАНИЕ

на тема ДЕТСКАТА ГРАДИНА - МЯСТО ЗА ВСЯКО ДЕТЕ

 

16.04.2021г., петък

до 14:00 часа – настаняване на участниците в СПА-хотел „Casa Karina“ – гр. Банско. Регистрацията на участниците ще продължи през целия следобед

14:00 часа – 16:00 часа – представяне на доклади и презентации от участниците в конференцията

16:00 часа – 16:30 часа – кафе-пауза

16:30 часа – 17:00 часа – представяне на доклади и презентации от участниците в конференцията

след 17:00 часа – свободно време на участниците

19:00 часа – 21:30 часа – откриване на  I Национална конференция по ПРЕДУЧИЛИЩНО ОБРАЗОВАНИЕ

 

17.04.2021г., събота

9:00 часа – 10:30 часа - обучителен модул I "Документация на ДГ (стратегия на детската градина, план за действие към нея, атестирането на детските учители и оценка на образователната институция)"

10:30 часа – 11:00 часа – почивка

11:00 часа – 12:30 часа - обучителен модул II "Документация на ДГ (стратегия на детската градина, план за действие към нея, атестирането на детските учители и оценка на образователната институция)"

12:30 часа – 14:00 часа – обяд

14:00 часа – 14:30 часа – представяне на доклади и презентации от участниците в конференцията

14:30 часа – 15:30 часа – представяне на доклади и презентации от участниците в конференцията

след 15:30 часа – свободно време на участниците

19:00 часа – 21:30 часа – вечеря

 

18.04.2021г., неделя

9:00 часа – 10:30 часа - обучителен модул III "Документация на ДГ (стратегия на детската градина, план за действие към нея, атестирането на детските учители и оценка на образователната институция)"

10:30 часа – 11:00 часа – почивка

11:00 часа – 12:30 часа – представяне на доклади и презентации от участниците в конференцията

след 12:30 – обяд на участниците, свободно време и отпътуване.

Изложената по-горе програма е работна и организаторите си запазват правото да внасят корекции в нея, за които участниците ще бъдат своевременно уведомени.

 

Приложение  2

Предложение на SPA-хотел „Casa Karina – гр. Банско към участниците в I Национална конференция по предучилищно образование на тема "Детската градина - място за всяко дете"

Период:  16-18.04.2021 (2 нощувки, три дни).

Цена 227 лв. при настаняване в двойна стая ИЛИ 289 лв. при настаняване в самостоятелна стая, в която е включена такса участие и изхранване на база All inclusive.

Цената включва ползване на: вътрешен басейн, фитнес, сауна, парна баня, безплатен wi-fi, паркинг, 9 % ДДС, хотелска  застраховка и туристическа такса.

 ПРОГРАМА ALL INCLUSIVE

ЗАКУСКА: 08:00 ч. – 10:00 ч.
• Корнфлейкс, мюсли, краве сирене, кашкавал, шунка, кренвирши, шпеков салам, маслини, домати, краставици, мляко кисело, мляко прясно, бъркани яйца, варени яйца, пържени филии, мини кроасани, баница със сирене, мекици, шоу кукинг, сладко, мед, масло, плодове според сезона, хляб, кафе, чай, сок от пост микс, минерална вода.

ОБЯД: 12:30 – 14:00 ч.
• 3 вида салати, супа, готвени месни и безмесни ястия, плодове според сезона, домашни сладкиши, хляб, български алкохол, наливно вино, наливна бира, кафе, чай, сок от пост микс, минерална вода.

СЛЕД ОБЯД: 16.00 – 17.00 ч.
• Дребни сладки и соленки, сандвичи, кафе, чай, сок от пост микс, минерална вода.

ВЕЧЕРЯ: 19.00 – 21.30 ч.
• Всяка вечер различни готвени интернационални ястия, шоу кукинг, 3 вида салати, различни видове месни и безмесни предястия и ястия, шоу кукинг , десeрти, плодове, хляб, български алкохол, наливно вино, наливна бира, кафе, чай, сок от пост микс, минерална вода.

ПЛАТЕНИ УСЛУГИ

Халат: 5,00 лв. за целия престой с депозит от 30,00 лв.

Бебешка кошара: 5,00 лв. на ден;

Домашен любимец до 5,00 кг.: 10,00 лв. на ден;

Подземен паркинг: 8,00 лв. за 24 часа;


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:

Цените са в лева на човек при минимален капацитет за основните легла. 
Храната и напитките по програма All inclusive са валидни само за основния ресторант на хотела.

При по-малко от 20 човека настанени в един и същи период в хотела, изхранването е по предварително избрано меню от хотела.

Вносни напитки и кафе еспресо се заплащат допълнително според меню.

Програмата All inclusive започва със следобедна закуска и завършва с обяд.

Лица до 18 г. нямат право на алкохолни напитки.

Настаняване след 14.00 ч. и напускане до 12.00 ч.

 

Адрес: Банско 2770, ул. Кралев двор 5
Телефон: +359 884 519 400
E-mail: info@bansko-casakarina.com

РЕЙТИНГ:
89,00 лв.

ИЗПРАТИ ОТЗИВ

Cerificate Example

ОТЗИВИ

ПОДОБНИ КУРСОВЕ